Tomatmarinerede underlår med gråærtecassoulet
Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
Kylling
- Skær kødet således at det stadig sidder på knoglen, men løsnes og kan foldes ud.
- Bland ingredienserne til marinaden og lad kyllingelårene marinere på køl 24 timer.
- Grill underlårene 220°C indtil gennemstegte.
Cassoulet
- Lad hvide bønner og gråærter stå i blød 24 timer.
- Sautér løg, hvidløg og svampe.
- Tilsæt gulerod og knoldselleri, og lad stege.
- Tilsæt flåede tomater, gråærter, hvide bønner, æbleeddike og æblemost – lad koge 5 minutter.
- Hæld grøntsagsbouillon på, tomatpuré og laurbærblade.
- Lad koge 45-60 minutter indtil bønnerne er møre.
- Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Forslag til anretning
Servér de grillede underlår med den varme cassoulet, persille og brød.
Tip
Ved at løsne kødet fra underlårene, men stadig lade det sidde på knoglen, tilberedes kødet mere jævnt, mens smag og saftighed bevares.
Opskriften er udviklet af Line Everingham Schleisner, https://smagpaahistorien.com/