Kylling i karry

Kylling i karry

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Ingredienser

1 stkkylling (hel)
50 gløg
25 ggalangarod
1 fedhvidløg (stort)
235 gæble
255 gkarrypasta (hjemmelavet)
250 gpakchoy
125 gbabymajs
150 gsnackpeber
200 gmango
140 gforårsløg
20 glangbladet koriander
salt og peber

Gul karrypasta

6 stkkardemommekapsler
5 stknelliker
3 stkstjerneanis
1 spskstødt spidskommen
0.5 spskszechuan peber
140 gskalotteløg
50 ghvidløg
60 gingefær
30 ggurkemeje
55 ggalangarod
2 stksmå røde chilier
55 gcitrongræs
5 gtørrede limeblade
25 glangbladet koriander

Tilberedning

Gul karrypasta

  1. Rist alle de tørrekrydderi af til de begynder at dufte og har frigivet deres aromaer.
  2. Knus dem i en morder og blend det hele fint i en blender  

Tilberedning af selve retten

  1. Del kyllingen i dele og kog skroget og benene fra lårene til en fond
  2. Steg løg, galangarod, hvidløg, æbler og den gule karrypasta 
  3. Tilsæt hønsefonden og kokosmælk
  4. Når det har kogt og alle grøntsagerne er møre, blendes det hele til en glat sauce.
  5. Steg kyllingeskind sprødt på en pande eller i ovnen.
  6. Steg udbenet kyllinglår og bryster næsten færdigt på en pande.
  7. Tilsæt pakchoy, babymajs, snackpeber, koriander og kylling til saucen lige inden servering så der stadig er bid i grøntsagerne.

 

Opskriften er udviklet af Philip Eistrup Davidsen, JunkFood