Sådan har en dansk ROSE Kylling det
I vores ROSE Kylling produktsortiment kan du finde konventionelle kyllinger samt 1- og 2-hjertemærkede kyllinger. Alle vores kyllinger, uanset type, lever deres liv under gode kår.
I Danmark er vi underlagt nogle af verdens strammeste krav til kvalitet, dyrevelfærd, hygiejne og fødevaresikkerhed og vores landmænd knokler for at levere den absolut bedste dyrevelfærd, uanset hvilke kyllinger, de opfostrer.
Alle vores kyllinger, uanset type, lever deres liv under gode kår. De vokser alle op på danske gårde hos dedikerede danske landmænd, som har stor fokus på kyllingernes ve og vel.
Det betyder, at uanset hvilken kvalitet kylling, du ønsker at servere i dit køkken, så kan vi stå 100% inde for både fødevarekvaliteten og dyrevelfærden – jo blot du køber dansk kylling.
Læs om vores forskellige kyllinger her:
Konventionelle kyllinger
Konventionelle kyllinger
Vores konventionelle kyllinger er af racen Ross 308. Ross 308 er den mest anvendte kyllingerace i Danmark, og også den der typisk produceres i Europa. Ross 308 er en kylling, som har gode produktionsegenskaber, god benstyrke, er yderst robust og er god til at omsætte det foder, den spiser, til kød på kroppen.
Konventionelle kyllinger kaldes også hurtigere voksende kyllinger – eller ”turbokyllinger”, som kritikere har navngivet dem. Meget af kritikken, der blandt andet går på organsvigt og gangbesvær, bygger på problemer, der ligger år tilbage, og som ikke gælder for nutidens konventionelle kyllinger.
For at forbedre kyllingernes velfærd foregår der et omfattende og dygtigt forsknings- og avlsarbejde hos avlsfirmaet Aviagen. Aviagen leverer moderkyllingerne til danske landmænd, som derefter producerer de daggamle kyllinger, som firmaet Danhatch leverer til vores producenter.
Det omfattende forsknings- og avlsarbejde har blandt andet forbedret benstyrken og levedygtigheden hos de konventionelle kyllinger markant gennem de sidste 20 år.
I dag har vi derfor en meget høj trædepudesundhed og en meget høj levedygtighed hos alle danske kyllinger, uanset race.
Fakta om konventionelle kyllinger:
- 18,2 kyllinger pr. m2 i stalden
- 32-36 dage gammel ved slagtning
- Slagtevægt ca. 2200 gram
- 100% salmonellafri
Konventionelle kyllinger har det mindste klimaaftryk
Kylling er en af de kødtyper, der har det mindste klimaaftryk. Kylling udleder i gennemsnit hele 85 procent mindre CO2e end oksekød*. Når vi kigger på kyllingeracerne, er den konventionelle Ross 308-kylling den mest klimaeffektive kylling. Det er den blandt andet på grund af dens lavere foder- og vandforbrug, fordi den lever færre dage end den langsommere voksende kylling.
Læs mere om kyllingers klimaaftryk i vores videnunivers, Tænk grønnere med kylling
* Kilde: CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1.
Kyllinger med ét grønt hjerte
Kyllinger med ét grønt hjerte
I vores sortiment har vi produkter, der er mærket med 1 grønt dyrevelfærdshjerte, under Det Statslige Dyrevelfærdsmærke. Vores 1-hjertede kyllinger er af racen Rustic Gold. Det er en langsommere voksende race end vores konventionelle kyllingerace, Ross 308. Det er en robust kyllingerace med et godt kødudbytte og en god kødkvalitet.
Fakta om kyllinger med 1 grønt velfærdsmærke:
- 17,3 kyllinger pr. m2 i stalden
- 41-45 dage gammel ved slagtning
- Slagtevægt ca. 2200 gram
- 100% salmonellafri
Læs mere om hvad der ligger bag de grønne hjerter i Det Statslige Dyrevelfærdsmærke her.
Kyllinger med to grønne hjerter
Kyllinger med to grønne hjerter
I vores sortiment har vi produkter, der er mærket med 2 grønne dyrevelfærdshjerter, under Det Statslige Dyrevelfærdsmærke.
Vores 2-hjertede kyllinger er af racen Rustic Gold. Det er en langsommere voksende race end vores konventionelle kyllingerace, Ross 308. Det er en robust kyllingerace med et godt kødudbytte og en god kødkvalitet.
Fakta om kyllinger med 2 grønne velfærdsmærker:
- 17,0 kyllinger pr. m2 i stalden
- 41-45 dage gammel ved slagtning
- Slagtevægt ca. 2200 gram
- Får grovfoder
- Har adgang til halmballer eller siddepinde i stalden
- Har adgang til udeareal i de sidste 10 dage af opvæksten
- 100% salmonellafri
Læs mere om hvad der ligger bag de grønne hjerter i Det Statslige Dyrevelfærdsmærke her.
ECC-kyllinger
ECC-kyllinger
Vi begynder i slutningen af 2024 at producere kyllinger til det danske marked, der opfylder de internationale ECC-krav til dyrevelfærd udarbejdet af 37 internationale dyreværnsorganisationer. Læs nyheden her
Vores ECC-kyllinger er af racen Ranger Gold. Det er en langsommere voksende, som har væsentlig mere plads i stalden end vores andre kyllinger. Kyllingerne får naturligt lys under hele opvæksten via vinduer i stalden og gasbedøves inden slagtning.
Fakta om ECC-kyllinger:
- 13,6 kyllinger pr. m2 i stalden
- Ca. 48 dage gammel ved slagtning
- Slagtevægt ca. 2200 gram
- ECC-kyllinger har 33% mere plads i stalden end konventionelle kyllinger, og 27% mere plads end 1-hjertede kyllinger.
- ECC-kyllingerne har adgang til siddepinde og rodemateriale i stalden, som er udformet for at kyllingerne skal være aktive og udøve naturlig adfærd
- ECC-kyllingerne går i stalde med vinduer, så de får naturligt lys under hele deres opvækst
- ECC-kyllingerne gasbedøves direkte i transportkasserne lige inden slagtning.
- ECC-kyllingerne er 100% salmonellafri